Incendiile de vegetaţie fac ravagii în vestul Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii luptau, duminică, împotriva unui incendiu care a devastat peste 1.000 de hectare din vestul Spaniei, în timp ce ţara este în alertă din cauza riscului de incendii agravat de caniculă, relatează AFP.

Incendiul, declanşat sâmbătă, a devastat deja peste 1.000 de hectare, "majoritatea păduri şi păşuni" în apropiere de comuna Solana de Avila, situată lângă Salamanca, au anunţat duminică serviciile de urgenţă din regiunea Castilia şi Leon.

Peste 300 de persoane luptau împotriva flăcărilor, sprijinite de nouă elicoptere şi patru hidroavioane.

În cursul dimineţii, "între 250 şi 300 de persoane" au fost evacuate dintr-o comună ameninţată de flăcări". Începând de la prânz, acestea au primit autorizaţia de a se întoarce în casele lor, precizează serviciile de urgenţă într-un comunicat.

"Incendiul a fost provocat în mod intenţionat şi a fost deschisă o anchetă", au adăugat acestea.

Ministerul de Interne a emis o alertă vineri în legătură cu riscul crescut de incendii la acest sfârşit de săptămână, agravat de temperaturile foarte ridicate înregistrate în mare parte din ţară.

Afectată în această iarnă de o secetă fără precedent în ultimii 70 de ani, Spania se confruntă în această vară cu incendii devastatoare.

Flăcările au transformat în scrum 139.886 de hectare în perioada 1 ianuarie - 12 august, respectiv 0,5 la sută din suprafaţa forestieră a ţării, potrivit Ministerului Agriculturii, aceasta fiind o catastrofă fără precedent în ultimii zece ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite