Incendiile din California, provocate intenţionat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin două dintre focarele de incendii care au devastat sudul Californiei par a fi provocate intenţionat, au declarat ieri surse ale poliţiei. Ofiţerii au identificat doi suspecţi, unul

Cel puţin două dintre focarele de incendii care au devastat sudul Californiei par a fi provocate intenţionat, au declarat ieri surse ale poliţiei. Ofiţerii au identificat doi suspecţi, unul dintre ei fiind ucis în timp ce era urmărit de poliţişti lângă San Bernardino, în sudul statului.

Sute de imigranţi mexicani sunt tentaţi să profite de situaţia disperată din California, mizând pe o relaxare a vigilenţei forţelor de ordine la frontiera din sudul statului.

Şase dintre ei au suferit arsuri grave, în munţii dintre Tijuana (nord-vestul Mexicului) şi San Diego (sud-vestul Californiei).

Cinci dintre ei se află sub observaţie din cauza intoxicării cu fum şi a unor arsuri uşoare, iar un tânăr de 20 de ani prezintă arsuri de gradul doi pe întregul corp, potrivit purtătorului de cuvânt al consulatului mexican la San Diego. Conform organizaţiilor umanitare, între 500.000 şi un milion de persoane pe an încearcă să traverseze ilegal frontiera dintre Mexic şi SUA.

Zona devastată a fost vizitată ieri de preşedintele George W. Bush, care a promis ajutoare federale. Potrivit estimărilor oficiale, numai în San Diego pagubele se ridică la peste un miliard de dolari, circa 1.700 de clădiri fiind distruse în incendiile ce au început duminică.

Vântul a mai slăbit ieri în intensitate, ceea ce a oferit un răgaz pompierilor în bătălia cu flăcările, care au ucis până acum cel puţin trei persoane, după cum a declarat guvernatorul Arnold Schwarzenegger. Circa 172.000 de hectare de teren, din Malibu şi până la graniţa cu Mexicul, au fost mistuite de flăcări, iar numărul persoanelor evacuate a depăşit 800.000.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite