În Statele Unite sunt câteva mii de spioni ruşi în prezent, potrivit unor foşti agenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii se află în prezent mai mulţi spioni ruşi decât au fost vreodată de-a lungul istoriei, potrivit unor foşti agenţi de informaţii, notează Fox News.

Aş spune că sunt câteva mii, a declarat Boris Korczak, un fost agent dublu care a lucrat pentru CIA şi KGB între 1973-1980.

Ruşii vor să maximizeze şansele lor.

Din cei 1.000 de spioni, unul sau doi vor avea acces la secretele noastre nucleare, a declarat Korczak, potrivit Fox News care citează New York Post.

Atmosfera actuală în SUA este asemănătoare cu o poveste de dragoste, acum că Războiul Rece s-a încheiat, a afirmat Eugene Poteat, un fost agent CIA din 1960 până în 1990.

Dar acum pe teritoriul SUA sunt mai mulţi spioni ruşi decât erau în timpul Războiului Rece, a adăugat acesta.

Dintre cei 10 spioni ruşi arestaţi săptămâna trecută, Anna Chapman, tânăra în vârstă de 28 de ani, s-a bucurat de cea mai mare atenţie. Aceasta se află în prezent într-o închisoare federală din Brooklyn, iar avocatul său, Robert Baum, a declarat că nu ştie ce frenezie a stârnit în presa internaţională.

Tatăl ei a fost un membru de rang înalt a KGB-ului. În 2002, Anna Chapman s-a căsătorit cu britanicul Alex Chapman, de care a divorţat în 2006.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite