În Rusia s-a reluat vânătoarea de opozanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disidentul rus Serghei Udalţov a fost reţinut, ieri, sub acuzaţia de pregătire a unor manifestaţii de protest, după o emisiune realizată de un post al puterii. Serghei Udalţov a criticat în mod repetat regimul condus de Vladimir Putin.

Comitetul de anchetă rus a anunţat că a deschis o investigaţie împotriva mai multor opozanţi, între care liderul Frontului de Stânga Serghei Udalţov, după difuzarea unui documentar televizat care afirmă că acesta din urmă intenţionează să înlăture Guvernul, relatează AFP.

Comitetul de anchetă a efectuat cercetări cu privire la imaginile difuzate de postul de televiziune proguvernamental NTV, care a difuzat documentarul „Anatomia unei manifestaţii 2", după ce a constatat că „nu a existat niciun element de montaj".

„S-a stabilit că vocea subiectului, filmat cu camera ascunsă (...), este cea a lui Udalţov", a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin.
Ancheta vizează alţi doi opozanţi, Konstantin Lebedev şi Leonid Razvozjaev, precum şi alte persoane.

„Anchetatorii vor verifica, de asemenea, informaţiile privind pregătirea unor acte teroriste pe teritoriul rus", a adăugat Markin.

Documentarul afirmă că Udalţov primeşte ordine şi fonduri de la un bancher în exil, Andrei Borodin, şi de la un deputat georgian.

Potrivit documentarului, care este continuarea unui prim film produs şi distribuit de NTV, opozantul intenţionează să răstoarne Guvernul şi vrea să ceară ajutorul militanţilor ceceni pentru a organiza un atentat.
Udalţov a calificat filmul drept „delirul unui nebun".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite