FOTO Imagini uluitoare surprinse de Hubble, dezvăluite la 21 de ani de la lansarea telescopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi imagini uluitoare surprinse de telescopul Hubble au fost făcute publice de NASA, la 21 de ani de la lansarea acestuia. Telescopul spaţial Hubble a fost lansat pe obită pe 24 aprilie 1990, la bordul misiunii navetei Discovery STS-31.

Telescopul Hubble a surpins o galaxie în formă de spirală, cunoscută sub numele de UGC 1810, care a luat forma unui trandafir ca urmare a gravitaţiei galaxiei de sub ea, UGC 1813.

image

Punctele albastre strălucitoare reprezintă lumina rezultată din combinarea unor grupuri de stele foarte luminoase şi nişte stele tinere albastre.

image

Aceste stele strălucesc puternic în lumina ultravioletă.

image

Imaginea arată un pod între cele două galaxii separate de zeci de mii de ani lumină.

image

Astronomii au publicat imagini cu o pereche de galaxii care interacţionează, numite Arp 273, aflate în constelaţia Andromeda.

image

Galaxia mai mare din perechea UGC 1810 - UGC 1813 are masa de aproximativ cinci ori mai mare decât cealaltă.

image

Fotografia a fost făcută pe 17 decembrie 2010, iar perechea de galaxii surprinsă în imagine se află la o depărtare de 300 de milioane de ani lumină faţă de pământ.

image

Timp de 21 de ani, Hubble ne-a schimbat viziunea asupra universului, permiţându-ne să vedem în trecut şi deschizându-ne ochii către minunile din jurul nostru. După tot acest timp, imaginile Hubble sunt un testament al muncii extraordinare pe care o fac oamenii din spatele celui mai faimos observator, a declarat Charles Bolden, administratorul NASA.

image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite