Imagini din paradis: Maldive, printre cele mai căutate destinaţii exotice de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Maldive este un stat insular din Oceanul Indian, compus din aproximativ 1.190 de insule de corali, grupate într-un lanţ dublu format din 26 de atoli ce se întind de-a lungul a 90.000 de kilometri pătraţi, aşezare ce o transformă în una dintre cele mai disparate ţări din lume.

Dintre cele 1.192 de insule, doar 250 sunt locuite, Maldive având o populaţie de aproximativ 400.000 de persoane, care-şi câştigă existenţa din pescuit sau din turism. Maldive este cea mai mică ţară asiatică şi statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume, de doar 2,3 metri.

Atolii sunt alcătuiţi din recife de corali vii şi bancurile de nisip.

Click pe imagini pentru galerie foto care-ţi taie răsuflarea

  

Mai bine de 80 la sută din arhipeleagul Maldivelor, format din insule de corali dispuse pe o suprafaţă de aproximativ 850 de km, se află la mai puţin de un metru deasupra nivelului mării. Însă tocmai acest aspect ar putea afecta cea mai căutată destinaţie de vacanţă. Preşedintele ţării, Mohamed Nasheed, declara, în noiembrie 2009, că o creştere a temperaturii cu numai două grade Celsius ar risca să inunde arhipeleagul.

Motivele pentru care Maldive este cunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii tropicale de vacanţă, sunt plajele cu nisip alb şi palmieri, scăldate de ape limpezi, în diverse nuanţe de albastru, sau locurile fabuloase unde turiştii pot face scufundări.

Oceanul Indian are un efect benefic asupra climei ţării, acţionând ca un tampon de căldură, absorbind, depozitând şi eliberând încet căldura tropicală. Temperatura în Maldive variază între 24 şi 33 de grade Celsius.

Aici poti întâlni atât insule sălbatice, cât şi resorturi de lux, ceea ce oferă un amestec exotic de lux modern şi linişte izolantă, fiecare staţiune aflându-se pe o insulă separată.

Imagini care-ţi tie răsuflarea Imagini care-ţi tie răsuflarea Imagini care-ţi tie răsuflarea

Click pe imagini pentru galerie foto cu resorturi de lux

Imagini care-ţi tie răsuflarea Imagini care-ţi tie răsuflarea Imagini care-ţi tie răsuflarea
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite