Imagini pe Internet cu Washingtonul devastat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scenariu apocaliptic pe care teroriştii speră să-l pună în practică Un site islamist a postat pe internet imagini generate pe computer care prezintă Washingtonul distrus. În urma

Un scenariu apocaliptic pe care teroriştii speră să-l pună în practică

Un site islamist a postat pe internet imagini generate pe computer care prezintă Washingtonul distrus. În urma atacului imaginat, victimele s-ar număra cu zecile de mii.

Capitoliul - sediul forului legislativ american - este o ruină fumegândă, Casa Albă, rasă de pe faţa pământului - potrivit scenariului apocaliptic pe care teroriştii speră să-l pună în practică.

În căutarea armelor de distrugere în masă

Deocamdată, este doar o imagine generată pe calculator, postată joi pe un site extremist islamist pentru a ilustra ceea ce s-ar întâmpla în cazul unui atac nuclear la Washington D.C.

Pe internet circulă zvonuri că FBI a avertizat că urmează să fie făcută publică o înregistrare video a reţelei Al-Qaida ce face apel la militanţi să folosească arme de distrugere în masă împotriva Occidentului.

Poliţia federală a subliniat însă că nu a lansat niciun avertisment în acest sens şi că înregistrarea de joi nu a fost difuzată de "braţul media" oficial al reţelei teroriste, Al Sahab, ci este doar un amalgam de imagini mai vechi.

"Jihadul nuclear - teroarea supremă"

Analiştii americani au afirmat că realizarea înregistrării, intitulată "Jihadul nuclear - teroarea supremă", a presupus un efort considerabil, combinând grafică, muzică şi clipuri ale unor lideri şi grupări. Unul din mesajele care au însoţit imaginile a fost: "Următoarea lovitură va fi în inima Americii. Când? Când? Când? Şi cum?". Surse din FBI au menţionat că Al-Qaida face eforturi disperate de a obţine o armă de distrugere în masă, fie ea nucleară, chimică sau biologică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite