Identificarea adresei IP a fratelui suspectului, decisivă în ancheta de la Toulouse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta care a permis găsirea principalului suspect în cazul crimelor din sud-vestul Franţei a înregistrat un progres semnificativ în momentul în care poliţiştii au identificat adresa IP a fratelui său, au declarat miercuri surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Printre pistele examinate figura cea a unei întâlniri stabilite cu prima victimă a atacatorului, un răspuns la un anunţ difuzat pe Internet pentru vânzarea unei motociclete.

Îmbrăcat în civil, paraşutistul Imad Ibn Ziaten, în vârstă de 30 de ani, a fost ucis cu un glonţ în cap la 11 martie, la Toulouse.

Pe de altă parte, când au aflat că atacatorul se deplasa cu un scuter puternic de tip TMax 530, anchetatorii s-au deplasat la un magazin Yamaha din regiune. Ei au fost informaţi atunci că, cu câteva zile înainte, "a venit cineva pentru a întreba cum poate demonta dispozitivul de urmărire", un cip care permite localizarea vehiculului în caz de furt, a precizat una dintre aceste surse.

RAID, o unitate de elită a poliţiei franceze, a înconjurat miercuri dimineaţă un francez de 24 de ani care susţine că face parte din Al-Qaida, suspectat că ar fi autorul celor şapte asasinate comise în ultimele zece zile în regiunea Toulouse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite