VIDEO Iarna a paralizat traficul din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea abundentă şi gheaţa formată din cauza gerului au dat peste cap traficul aerian, feroviar şi rutier din Europa. În Rusia, şase oameni au murit îngheţaţi. Autorităţile de la Moscova, unde ieri, s-au înregistrat minus 24 de grade Celsius, au cerut populaţiei să semnaleze poliţiei persoanele fără adăpost pentru a evita noi decese din cauza frigului.

Presa rusă relatează că atât de frig nu a mai fost de 1 decembrie decât în 1931. Gerul a făcut victime şi în estul Poloniei, unde temperaturile au scăzut la minus 26 de grade. Purtătorul de cuvânt al poliţiei poloneze, Mariusz Sokolowski, a anunţat că opt bărbaţi - aflaţi sub influenţa alcoolului - au murit din cauza şocului hipotermic.

Urmăreşte aici ce prăpăd face vremea rea în Europa

Blocaţi în vârf de munte

În Franţa, 30 de persoane aflate în excursie în zona montană din sudul ţării au rămas blocate în telegondolă după ce instalaţia a îngheţat. Turiştii au fost coborâţi cu frânghii de salvamontişti. Peste 10.000 de camioane au rămas înzăpezite în mai multe regiuni ale Franţei. Zeci de zboruri de pe aeroportul din Lyon, unde stratul de zăpadă a depăşit 20 de centimetri, au fost anulate.

Aeroporturi închise


Ninsoarea a paralizat traficul aerian şi feroviar din Marea Britanie. Aeroportul londonez Gatwick şi cel din Edinburgh (Scoţia) urmau să fie redeschise în această dimineaţă, după ce ieri activitatea lor a fost suspendată din cauza vremii nefavorabile. Câteva sute de şcoli au fost închise tot din cauza zăpezii care a făcut drumurile impracticabile.

Mai multe curse Eurostar între Londra, Paris şi Bruxelles au fost anulate, iar altele au avut întârzieri şi de o oră din cauza restricţiilor de viteză impuse de vreme. Şi nord-vestul Italiei a fost acoperit de zăpadă. În schimb, nord-estul şi centrul Peninsulei se confruntă cu ploi abundente şi inundaţii. Nici Germania n-a scăpat de viscol şi ger. Pe aeroporturile din Frankfurt şi Berlin, zeci de zboruri au fost anulate. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite