Iahtul lui Saddam Hussein, scos la licitaţie - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Transport din Irak se află în posesia iahtului care i-a aparţinut fostului preşedinte Saddam Hussein, iar acum ambarcaţiunea de 82 de metri va fi scoasă la licitaţie.

Saddam Hussein a comandat iahtul în 1981, acesta fiind construit în Helsingor, oraşul lui Shakespeare, de către şantierul naval danez Helsingor Vaerft. Dar, ocupat cu războiul dintre Iran şi Irak, Saddam nu s-a bucurat de livrarea acestuia.

În schimb, iahtul a ajuns la familia regală din Arabia Saudită şi a stat în portul Jeddah, timp de zece ani. Apoi, în 2007, acesta a fost oferit ca "suvenir", Regelui Abdullah al Iordaniei.

Ambarcaţiunea, care de atunci a fost obiectul unei dispute între Irak şi Iordania, fiecare pretinzând că este proprietară, este echipată cu robinete de aur anul trecut stabilindu-se că aceasta aparţine primei .care a fost de la obiectul de dispute juridice între Irak şi Iordania, care a pretins dreptul de proprietate asupra navei, este echipat cu robineţi de aur, un mic teatru şi o pistă pentru elicoptere.

Anul trecut, Irak a câştigat disputa, stabilindu-se că iahtul îi aparţine. După ce a fost renovat şi redenumit "Ocean Breeze", iahtul este scos la licitaţie. Este a doua tentativă de vânzare a ambarcaţiunii, după ce, în cadrul unei licitaţii din 2008, preţul iniţial de 30 de milioane dolari, nu a reuşit să atragă cumpărători. Lipsa de interes a fost pusă pe seama recesiunii, notează Sail World.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite