Hugo Chavez îl numeşte vicepreşedinte pe ministrul său de externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele reales al Venezuelei, Hugo Chavez, l-a numit ca vicepreşedinte pe ministrul de externe Nicolas Maduro în locul lui Elias Jaua, a anunţat el, miercuri, cu prilejul unui discurs după proclamarea victoriei sale de către autorităţile electorale, relatează AFP.

"Vreau să-l aplaudăm în semn de sprijin, de încurajare, pe noul vicepreşedinte, Nicolas Maduro, ministrul de externe Nicolas Maduro", a declarat Chavez cu ocazia unei alocuţiuni la sediul Consiliului electoral naţional (CNE), după anunţul rezultatului prezidenţialelor pentru perioada 2013-2019.

Fost şofer de autobuz şi sindicalist, apropiat al lui Chavez, Maduro, în vârstă de 49 de ani, a fost ministru de externe începând din 2006, informează Agerpres.

În ceea ce îl priveşte pe Jaua, el intenţionează să-şi prezinte candidatura la postul de guvernator al statului Miranda, cel mai populat din ţară, condus în prezent de Henrique Capriles, adversarul înfrânt de Chavez la prezidenţialele de duminică şi candidat la propria succesiune în cadrul scrutinului local de la 16 decembrie.

"Este proclamat preşedinte al Republicii bolivariene a Venezuelei cetăţeanul Hugo Rafael Chavez Frias, candidat din partea PSUV, care a obţinut majoritatea relativă a buletinelor valide, ales pentru o perioadă de şase ani", anunţase cu puţin timp înainte preşedintele CNE, Tibisay Lucena.

Aflat la putere din 1999, Hugo Chavez a fost reales duminică la conducerea Venezuelei pentru un mandat de şase ani, cu 55,26 la sută din voturi (8.136.637 sufragii), faţă de 44,13 la sută pentru Capriles (6.499.474 voturi), înainte de numărarea voturilor din străinătate, potrivit CNE.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite