Hugo Chavez ameninţă Marea Britanie, în scandalul lui Julian Assange

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ameninţat Marea Britanie cu "reacţii radicale" în cazul în care autorităţile britanice vor pătrunde cu forţa în incinta ambasadei ecuadoriene din Londra, pentru a-l aresta pe Julian Assange, menţionând că Ecuadorul "nu este singur", relatează AFP.

"Vom avea răspunsuri foarte radicale în cazul în care Marea Britanie va decide să încalce suveranitatea ecuadoriană în ambasada Ecuadorului' pentru a-l aresta pe Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat Chavez, în timpul unui interviu difuzat de către postul de televiziune publică VTV.

"Îi sugerăm Guvernului britanic să se gândească bine înainte, pentru că s-a terminat epoca în care vechile imperii, precum şi cele noi, puteau face cum doreau. Ecuadorul nu este singur", a menţionat preşedintele.

Chavez, aliat apropiat al preşedintelui ecuadorian Rafael Correa, nu a detaliat tipul acţiunii pe care Guvernul său va recurge, dar a menţionat că este "în pregătire".

Miniştrii de Externe din cadrul Alianţei Bolivariene pentru America (ALBA) s-au reunit la două zile după ce Ecuadorul i-a acordat azil diplomatic lui Julian Assange.

Fondatorul Wikileaks s-a refugiat în această ambasadă, la 19 iunie, pentru a evita extrădareasa către Suedia, unde trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru viol şi agresiune sexuală.

ALBA a lansat un apel către Quito şi Londra să înceapă o "negociere directă" pentru a-şi putea rezolva litigiul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite