Hugo Chavez, invitat în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caracasul consideră că are multe în comun cu Tiraspolul, deşi a aflat de existenţa republicii separatiste abia în 2006. Igor Smirnov, liderul autoproclamatei republici transnistrene, l-a

Caracasul consideră că are multe în comun cu Tiraspolul, deşi a aflat de existenţa republicii separatiste abia în 2006.

Igor Smirnov, liderul autoproclamatei republici transnistrene, l-a invitat pe preşedintele venezuelean Hugo Chavez să viziteze Tiraspolul. Invitaţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri între oficiali transnistreni şi deputaţi ai Adunării Naţionale de la Caracas.

Agenţia de presă Olvia notează că cele două delegaţii au discutat despre cooperarea economică bilaterală şi despre blocada informaţională la care sunt supuse republicile nerecunoscute, precum Transnistria. "Şi noi am trecut printr-o astfel de experienţă", a declarat un deputat venezuelean, adăugând că s-au făcut încercări de a denatura imaginea lui Hugo Chavez, un luptător care apără interesele poporului său.

Deputatul a mărturisit că Venezuela nu a ştiut nimic de Transnistria până anul trecut. "Eram observatori la un referendum organizat în Osetia de Sud şi atunci am aflat de existenţa unor republici precum Abhazia şi Transnistria", a precizat acesta, adăugând că între cele două ţări sunt multe asemănări.
Şi preşedinţii Hugo Chavez şi Igor Smirnov au ceva în comun: sunt laureaţi ai Premiului Literar "Mihail Şolohov".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite