Hugo Chavez îl refuză pe ambasadorul american propus de Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez l-a refuzat pe diplomatul desemnat de Statele Unite pentru postul de ambasador la Caracas şi i-a cerut omologului său american, Barack Obama, "să caute un alt candidat" pentru această funcţie.

Hugo Chavez a estimat drept "imposibil" ca Larry Palmer să-şi poată asuma postul de ambasador la Caracas. "Cum poţi crede, Obama, că îl voi accepta pe acest domn? Cel mai bine este ca tu să îl retragi, Obama. Nu insist, ci o cer", a declarat şeful statului venezuelean, adresându-se preşedintelui american în timpul programului radiotelevizat "Allo presidente".

Hugo Chavez a condamnat recentele declaraţii ale lui Larry Palmer asupra forţelor armate venezuelene, potrivit Agerpres. Într-un chestionar pentru candidatura sa la postul de ambasador, diplomatul a estimat că moralul forţelor armate venezuelene este scăzut şi că influenţa Cubei creşte.

Aceste declaraţii au fost respinse de armata şi Ministerul Apărării venezuelene. "El nu poate veni ca ambasador. El însuşi a rupt regulile diplomaţiei. Nu poate veni în Venezuela", a subliniat Hugo Chavez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite