Hu Jintao a stat pe chat cu chinezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Beijing s-a conversat cu cea mai mare comunitate de internauţi din lume Preşedintele Hu Jintao a răspuns pe chat la întrebările chinezilor, într-un demers menit să-i

Liderul de la Beijing s-a conversat cu cea mai mare comunitate de internauţi din lume

Preşedintele Hu Jintao a răspuns pe chat la întrebările chinezilor, într-un demers menit să-i creeze imaginea unui lider apropiat de oameni.

Pentru prima dată, un lider de la Beijing a acceptat să răspundă la întrebările uşor indiscrete ale chinezilor, dornici să ştie cât mai multe despre preşedintele lor. Timp de 20 de minute, Hu Jintao a satisfăcut curiozitatea celei mai mari comunităţi de internauţi din lume - în jur de 221 de milioane.

Unul dintre apropiaţii săi a făcut o selecţie, "cele mai periculoase" întrebări fiind "îndepărtate". "Cât câştigaţi pe lună? Când veţi eradica fenomenul corupţiei? Pot să-ţi spun fratele mai mare Hu?" au fost doar câteva din întrebările care altădată ar fi fost considerate impertinente de către regimul comunist de la Beijing.

Călătorie incognito

Întrebat dacă "navighează pe net", şeful statului chinez a spus că urmăreşte ştirile şi este interesat de părerile internauţilor. Guvernul a privit cu suspiciune pătrunderea internetului în China, în 1994.

De atunci, politica Beijingului s-a schimbat radical, conştientizând influenţa comunităţii internaute chineze, care a depăşit-o numeric pe cea din SUA, în luna februarie. "Vom acorda o atenţie deosebită sugestiilor şi sfaturilor venite de la voi", a precizat Hu Jintao.

Chiar dacă autorităţile continuă să cenzureze anumite site-uri şi informaţii, chinezii au fost impresionaţi de gestul liderului lor.

"Altădată, împăraţii călătoreau incognito pentru a vedea cum trăiesc şi gândesc oamenii. Astăzi, acest lucru nu mai este posibil, aşa că liderii se pot baza pe net pentru a afla ceea ce vor despre cei pe care îi conduc", a comentat unul dintre ei.

Webul este un canal important pentru a înţelege problemele oamenilor
Hu Jintao, preşedintele Chinei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite