Hosni Mubarak ar putea fi executat prin spânzurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la pedeapsa maximă cu spânzurarea, dacă va fi găsit vinovat, potrivit cotidianului guvernamental Al-Ahram.

Preşedintele Curţii de Apel din Cairo, Zakaria Shalah, a afirmat că fostul lider egiptean ar putea fi executat, în cazul în care este găsit vinovat că a provocat moartea manifestanţilor în mod premeditat, notează vineri cotidianul Al-Ahram.

Citiţi şi:

VIDEO Hosni Mubarak a suferit un atac de cord în timpul interogatoriului procurorilor

Potrivit lui Shalah, mărturia fostului ministru de Interne al lui Hosni Mubarak, Habib al-Adli - la rândul său, anchetat pentru că a ordonat să se tragă asupra protestatarilor - îl va transforma în complice, dacă se confirmă.

Al-Adli susţine că Hosni Mubarak i-a ordonat să utilizeze forţa contra manifestanţilor.

Dacă se va dovedi acest lucru, va primi aceeaşi pedeapsă ca persoana care a condus reprimarea şi ar putea fi vorba despre o execuţie, dacă se dovedeşte că manifestanţi paşnici au fost ucişi cu premeditare. În cazul în care a existat o premeditare, acesta va fi condamnat la închisoare pe viaţăa declarat preşedintele Curţii de Apel.

Mubarak, alături de cei doi fii, Gamal şi Alaa, au fost arestaţi miercuri, pentru 15 zile, în cadrul unei anchete privind reprimarea violentă a manifestaţiilor egipteni din ianuarie şi februarie, în care au fost ucise 800 de persoane. Citiţi mai multe aici.

Mubarak ar putea fi condamnat la închisoare de trei până la cinci ani, dacă se dovedeşte că, în reprimarea ordonată de acesta, au fost răniţi manifestanţi. Ancheta ar putea dura cel puţin şase luni, a anunţat televiziunea de stat, iar procesul cel puţin un an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite