Hillary şi-ar putea adjudeca Biroul Oval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta primă doamnă l-ar învinge, la alegerile prezidenţiale, pe candidatul republican John McCain, la o diferenţă de nouă procente. Informaţiile, furnizate de cel mai recent sondaj

Fosta primă doamnă l-ar învinge, la alegerile prezidenţiale, pe candidatul republican John McCain, la o diferenţă de nouă procente. Informaţiile, furnizate de cel mai recent sondaj Associated Press/Ipsos, susţin afirmaţiile lui Hillary Clinton, care a declarat în repetate rânduri că ea este candidatul democrat care îndeplineşte condiţiile necesare pentru a câştiga Casa Albă.

Potrivit aceluiaşi sondaj, Obama l-ar devansa pe McCain la o diferenţă mai mică. Rezultatele anchetei în cauză, făcute publice luni, oferă senatorului de New York argumente pentru a continua să strângă fonduri de campanie, dar şi pentru a încerca să-i convingă pe superdelegaţi s-o susţină la Convenţia Democrată din Denver, de la sfârşitul lui august.

Dacă sondajul AP o avantajează în mod clar pe Clinton, datele furnizate săptămâna aceasta de alte două nume mari în sondarea opiniei publice, RealClearPolitics şi Gallup, prezintă o realitate uşor diferită. Potrivit site-ului www.realclearpolitics.com, atât Clinton, cât şi Obama îl pot învinge, în noiembrie, pe senatorul de Arizona, ce-i drept la diferenţă mică.

Mai mult, conform Gallup, peste 60% dintre americani l-ar alege pe Barack Obama, pentru că el este candidatul "căruia îi pasă cel mai mult de nevoile oamenilor", împărtăşeşte valorile acestora şi pe care ei ar fi mândri să-l aibă preşedinte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite