Hillary - părăsită, Barack - susţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresmenul John Lewis, reprezentant al statului Georgia, superdelegat în Partidul Democrat şi susţinător al lui Hillary Clinton, a anunţat oficial că îşi retrage sprijinul pentru fosta

Congresmenul John Lewis, reprezentant al statului Georgia, superdelegat în Partidul Democrat şi susţinător al lui Hillary Clinton, a anunţat oficial că îşi retrage sprijinul pentru fosta primă doamnă în favoarea lui Barack Obama. Militant marcant pentru drepturi civile şi bun prieten cu soţii Clinton, Lewis va vota pentru Obama la Convenţia din august.

"Ceva (…) se petrece în Statele Unite. Este vorba despre o mişcare, un spirit, un entuziasm în inima şi spiritul americanilor pe care nu le-am mai văzut de mult timp, de la candidatura lui Robert Kennedy", a declarat el. Echipa lui Obama a anunţat luni că peste un milion de persoane au susţinut financiar campania senatorului de Illinois.

Potrivit site-ului candidatului democrat, www.barackobama.com, în fiecare zi, sute de alte persoane contribuie zilnic pentru a susţine financiar cursa lui Obama pentru nominalizarea democrată.

McCain pune tunurile pe Obama


Candidatul republican l-a atacat violent pe senatorul de Illinois, după declaraţiile acestuia cu privire la situaţia din Irak. "L-am auzit pe Barack Obama declarând că, după ce va retrage forţele americane din Irak, <<îşi va rezerva dreptul de a acţiona>> , dacă reţeaua teroristă Al-Qaida formează o bază în Irak.

Domnul Obama uită că Al-Qaida este în continuare prezentă în Irak, că militarii noştri o combat cu succes zilnic şi că politica de retragere va consolida Al-Qaida şi va slăbi ţara noastră?", a întrebat retoric McCain. Barack Obama i-a replicat, afirmând că declaraţiile sale au fost scoase din context şi că, oricum, "problema Al-Qaida nu a existat în Irak până în momentul în care Bush şi McCain s-au hotărât să invadeze Irakul".

Atacul lui McCain este pus pe seama rezultatelor unor sondaje recente publicate de "Los Angeles Times", potrivit cărora Obama îl devansează clar pe veteran, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Michael Bloomberg a declarat că nu va candida la prezidenţiale şi că va susţine acel candidat care dă dovadă de "o abordare independentă şi nepartizană". (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite