Hillary iese la atac cu toate armele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pe "terenul" electoral american devine din ce în ce mai aprinsă, odată cu apropierea alegerilor din Texas şi Ohio O Hillary Clinton vizibil nervoasă a lansat atacuri vehemente la

Lupta pe "terenul" electoral american devine din ce în ce mai aprinsă, odată cu apropierea alegerilor din Texas şi Ohio

O Hillary Clinton vizibil nervoasă a lansat atacuri vehemente la adresa contracandidatului Barack Obama, la sfârşitul săptămânii trecute. Fosta Primă Doamnă, a cărei campanie este, potrivit presei americane, în plină "dezintegrare", a lăsat la o parte tonul amabil din ultima dezbatere televizată şi l-a acuzat pe Obama că foloseşte "tactici josnice şi discurs ipocrit".

"Ruşine, Barack Obama! A venit vremea să duceţi o campanie coerentă! Mergeţi în Ohio, haideţi să avem o dezbatere despre tacticile şi comportamentul vostru", a spus Clinton, vizibil enervată de mesajele electronice trimise de echipa lui Obama, în care îi sunt criticate planul de reformă a sistemului de sănătate şi poziţia privind Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA). Obama a răspuns acuzaţiilor lui Clinton, spunând că toate informaţiile prezentate în respectivele mesaje sunt adevărate. El s-a declarat uimit de reacţiile violente ale lui Hillary.

"Asta mă face să cred că există ceva gândit în enervarea de (sâmbătă) dimineaţă", a spus el, făcând aluzie la lacrimile lui Clinton, despre care se spune că i-au adus victoria în New Hampshire. El a adăugat că, de-a lungul acestei campanii, a fost mereu ţinta atacurilor lui Clinton şi că echipa ei a folosit o tactică similară de a-l discredita la sfârşitul lui ianuarie, înainte de megamarţea alegerilor din SUA.

Atunci, echipa lui Hillary a acuzat tabăra lui Obama că a distribuit mesaje electronice în Connecticut, în care afirmaţiile ei în legătură cu războiul din Irak erau scoase din context. Ralph Nader a declarat pentru NBC că intră în cursa pentru Casa Albă ca independent.

Pesimismul a pus stăpânire pe Hillary

"The New York Times" vorbeşte despre o fostă Primă Doamnă deprimată, care nu mai foloseşte aşa des expresia "când voi deveni preşedinte". Deşi nu abandonează cursa, potrivit analiştilor, Hillary şi-a pierdut încrederea în sine care o caracteriza înainte de a începe să cunoască gustul înfrângerii. Cu toate acestea, ea a afirmat pentru CNN că va continua să lupte, deoarece şi soţul ei, Bill, a câştigat în 1992 învestitura abia în iunie. La republicani, John McCain rămâne în centrul unui scandal privind presupusa relaţie cu Vicki Iseman, o femeie implicată în activităţi de lobby.

După ce a dezminţit afirmaţiile din "NYT", McCain a refuzat apoi să răspundă la întrebări. Scandalul a reizbucnit când "Newsweek", "Washington Post" şi "New York Times" au dezvăluit contradicţii între declaraţiile lui McCain cu privire la contactele sale cu două companii de telecomunicaţii pentru care lucra Iseman, "Glencairn" şi "Paxson". Şi ca şi cum McCain nu ar avea suficiente probleme, Obama l-a acuzat că, de vreme ce susţine politicile economice ale lui Bush şi e gata să mai ţină trupele americane în Irak încă 100 de ani, veteranul nu reprezintă o soluţie pentru americani.

Superdelegaţii lui Clinton părăsesc corabia

Potrivit "L.A.Times", o parte din superdelegaţii care declaraseră că o vor susţine pe Hillary la Convenţia din august şi-au schimbat preferinţele. Ei par a se fi reorientat spre corabia lui Obama, care beneficiază de vânt favorabil, după 11 victorii consecutive. Alţi superdelegaţi, care iniţial spuseseră că o vor susţine pe Hillary, se declară în prezent indecişi. Associated Press scrie că niciunul dintre superdelegaţii care au afirmat că-l vor susţine pe Obama nu s-a răzgândit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite