Hillary Clinton merge până în pânzele albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea speră că îi vor fi recunoscute victoriile din statele Florida şi Michigan Comitetul Naţional Democrat ar putea pune capăt disputei interne, care riscă să divizeze tot mai adânc partidul

Ea speră că îi vor fi recunoscute victoriile din statele Florida şi Michigan

Comitetul Naţional Democrat ar putea pune capăt disputei interne, care riscă să divizeze tot mai adânc partidul şi să-l avantajeze pe John McCain.

Hillary Clinton încearcă să epuizeze toate mijloacele posibile pentru a-l învinge pe Barack Obama, deşi şansele ei sunt aproape nule. Ea revendică cei 105 delegaţi câştigaţi în Florida şi pe cei 73 în Michigan, state în care rezultatele nu au fost luate în considerare, întrucât nu au respectat calendarul stabilit de conducerea Partidului Democrat.

Dacă va avea câştig de cauză, Hillary tot nu l-ar depăşi pe Obama, în condiţiile în care acesta are în prezent cu 182 de delegaţi mai mult. În plus, numele lui Barack Obama nu a apărut pe buletinele din Michigan, susţinătorii lui neputând astfel să-l voteze.

Regulile, greu de schimbat

Howard Dean, preşedintele Comitetului Naţional Democrat, a declarat că cele 2,5 milioane de alegători care au votat în Michigan şi Florida trebuie respectaţi, dar, pe de altă parte, regulile jocului nu se pot schimba la sfârşit, modificând rezultatul pe ultima sută de metri.

Şi, nu în ultimul rând, trebuie să ţinem cont de cele 48 de state care au urmat regulile, a mai spus Dean. În opinia unor analişti, comitetul nu va lua nicio decizie, urmând ca problema să fie tranşată după încheierea alegerilor primare, pe 3 iunie. Cei mai mulţi dintre democraţi ştiu că învingătorul se numeşte Barack Obama.

Chelsea, pe urmele mamei

Bill Clinton a declarat pentru revista "People" că fiica sa, Chelsea, ar putea fi un preşedinte foarte bun, chiar dacă este "alergică" la politică. El a precizat că atitudinea ei s-a schimbat după ce Hillary a pierdut în Iowa din cauza tinerilor care l-au preferat pe Obama.

Despre rivalul soţiei, Bill a mărturisit că este "o persoană foarte talentată" şi că există multe asemănări între el şi candidatul afro-american.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite