Hillary Clinton câştigă, cursa continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel naţional, Obama rămâne însă favoritul în competiţia pentru nominalizarea democrată Fosta primă doamnă a reuşit să treacă cu succes de alegerile din Pennsylvania,

La nivel naţional, Obama rămâne însă favoritul în competiţia pentru nominalizarea democrată

Fosta primă doamnă a reuşit să treacă cu succes de alegerile din Pennsylvania, obţinând o victorie care-i permite să rămână în cursa pentru nominalizarea democrată. "Drumul către strada Pennsylvania nr. 1.600 - adresa Casei Albe (n.r.) - trece chiar prin inima statului Pennsylvania", a declarat Hillary la aflarea rezultatelor.

Dar Hillary nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a sărbători. Deşi în doar câteva ore de la aflarea rezultatelor, senatorul de New York a reuşit să strângă 2,5 milioane de dolari, cifrele arată că Hillary nu mai are fonduri de campanie. Ea are în schimb datorii, spre deosebire de Obama, a cărui situaţie financiară îi permite să continue campania în forţă.

Vârstnicii, cu Clinton - tinerii, cu Obama

Şi în Pennsylvania, ca şi până acum, votul persoanelor în vârstă a mers la Hillary. Ea a fost preferată de americanii de peste 60 de ani şi de populaţia albă, în timp ce majoritatea copleşitoare a tinerilor sub 30 de ani s-a îndreptat spre Obama.

Clinton a obţinut şi mai mult de jumătate din voturile celor care s-au decis în ultima săptămână, când Obama a fost în defensivă, pe fondul mai multor controverse. De la începutul sezonului alegerilor, Obama a câştigat mai multe voturi, mai multe state şi mai mulţi delegaţi atribuiţi. Potrivit lui David Gergen, consilier politic, este totuşi puţin probabil ca Hillary să-l poată ajunge din urmă pe senatorul de Illinois.

Statele mari, contra celor mai mici

Echipa lui Clinton mizează pe faptul că senatorul de New York câştigă statele mari, precum New York, California, Texas, acum Philadelphia, considerate vitale în adjudecarea Casei Albe la alegerile din noiembrie. Fosta primă doamnă foloseşte acest argument în încercarea de a-i convinge pe superdelegaţi că are mai multe şanse să-l învingă pe McCain decât Obama. De cealaltă parte, senatorul de Illinois este cel care a câştigat votul popular şi cele mai multe state.

Democraţii votează până-n iunie

Cursa democrată continuă cu alegerile din Carolina de Nord şi Indiana, din 6 mai, cele din Virginia de Vest, din 13 mai, Oregon şi Kentucky, în 20 mai, Porto Rico, dar şi Dakota de Sud şi Montana, în 1, respectiv, 3 iunie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite