Hillary Clinton: "Barack este candidatul meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta aspirantă la preşedinţia SUA a pledat pentru unitatea democraţilor Discursul de 23 de minute susţinut de Hillary Clinton în cadrul Convenţiei Democrate de la Denver nu a trădat

Fosta aspirantă la preşedinţia SUA a pledat pentru unitatea democraţilor

Discursul de 23 de minute susţinut de Hillary Clinton în cadrul Convenţiei Democrate de la Denver nu a trădat resentimente sau dezamăgire.

Hillary Clinton a subliniat, de la tribuna Convenţiei Democrate, că "a venit vremea unităţii", indiferent dacă participanţii la convenţie au votat pentru ea sau pentru Barack Obama în cadrul alegerilor primare.

"Suntem în aceeaşi echipă şi nimeni dintre noi nu trebuie să stea pe tuşă", a adăugat Clinton, potrivit căreia, când va fi la Casa Albă, Obama "va revitaliza economia americană". "Barack Obama este candidatul meu şi trebuie să fie preşedintele nostru", a spus ea.

Discursul ţinut de fosta contracandidată a lui Obama în alegerile primare a fost o pledoarie pentru unitate, fără a trăda resentimentele şi dezamăgirea pe care le resimte încă, potrivit apropiaţilor săi, scrie presa americană. Barack Obama "va avea o parteneră fantastică în Michelle Obama", a mai spus Clinton. Referitor la candidatul la fotoliul de vicepreşedinte, Joe Biden, ea a afirmat că "este un lider destoinic şi un om de bine".

Obama a apreciat discursul

"A fost excelent. A arătat de ce vom fi uniţi în noiembrie şi de ce vom câştiga alegerile", a spus Obama, după ce a urmărit discursul lui Hillary Clinton la televizor, la domiciliul unor susţinători ai săi din Billings (Montana). Potrivit unor recente sondaje de opinie, între 20 şi 30% din partizanii lui Hillary Clinton vor vota pentru candidatul republican John McCain sau pentru candidatul unui alt partid, transmite AFP.

Încă o încercare în 2016?

Fostul preşedinte al campaniei lui Clinton, Terry McAuliffe, şi fostul director de comunicare, Howard Wolfson, au declarat presei că se aşteaptă ca ea să intre din nou în cursa prezidenţială după două mandate ale lui Obama, adică în 2016.

McCain: "Clinton nu s-a dezis de vechile acuzaţii"

Un purtător de cuvânt al candidatului republican John McCain a subliniat că Hillary Clinton nu a revenit asupra afirmaţiei pe care a făcut-o în repetate rânduri în alegerile primare, aceea că Obama "nu este pregătit să devină comandant suprem". El a mai spus că discursul lui Hillary nu s-a oprit asupra poziţiilor controversate ale celor doi foşti rivali democraţi, cum ar fi aceea privind avortul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite