Hezbollah controlează zona de vest a Beirutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei zile de ciocniri violente în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane, iar alte 20 au fost rănite, militanţi înarmaţi din cadrul grupării Hezbollah au preluat controlul asupra vestului

După trei zile de ciocniri violente în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane, iar alte 20 au fost rănite, militanţi înarmaţi din cadrul grupării Hezbollah au preluat controlul asupra vestului oraşului Beirut.

Capitala libaneză a răsunat, pe parcursul confruntărilor, de exploziile grenadelor şi rafalelor de mitralieră, în cele mai grave violenţe înregistrate după încheierea războiului civil din perioada 1975-1990, relatează Reuters. Atacurile militanţilor şiiţi au determinat, ieri, postul de televiziune "Future News", deţinut de Saad al-Hariri, liderul coaliţiei la putere, să îşi întrerupă transmisia.

Bărbaţi înarmaţi au ocupat şi sediul publicaţiei "Al Moustakbal", aparţinând de asemenea lui al-Hariri. Conform AFP, tot ieri dimineaţă o rachetă a atins zidul care înconjoară locuinţa acestuia, situată în vestul Beirutului, fără a provoca însă victime. De trei zile, gruparea Hezbollah deţine controlul asupra tuturor arterelor care duc la aeroportul internaţional din Beirut.

Franţa doreşte evitarea războiului

Bernard Kouchner, ministrul francez de externe, a declarat că Franţa "nu va rămâne inactivă faţă de drama din Liban" şi că "trebuie evitat cu orice preţ teribilul angrenaj al războiului civil".
La rândul său, Consiliul de securitate al Naţiunilor Unite a lansat un apel "la calm şi la reţinere" într-o declaraţie politică ce nu are însă o valoare de constrângere.

La Riyad, Arabia Saudită a cerut o reuniune de urgenţă a miniştrilor arabi de externe, pentru soluţionarea crizei, iar Rusia a cerut încetarea violenţelor şi "restabilirea ordinii constituţionale".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite