Haos pe aeroporturile europene din cauza zăpezii. Vremea rea ajunge și în estul SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de calatori au ramas sambata fie blocati, fie au fost nevoiti sa isi contramandeze calatoriile, dupa ce ninsorile abundente au blocat circulatia in marea parte a Europei.

UPDATE Vremea urâtă se instalează și în estul Statelor Unite, unde, pentru metropolele New York și Boston, meteorologii au emis o avertizare de viscol puternic, cu reducerea aproape de zero a vizibilității. Se atrage atenția că din pricina vremii, multe curse ar putea fi anulate sau ar putea suferi mari întârzieri.

Avertizarea de vreme severă vizează întreaga zonă metropolitană a New York-ului, Long Island și Connecticut și este valabină până luni la ora 18.00 (ora coastei de est a SUA).

Persoanele care călătoresc în această zonă sunt sfătuite trebuie să sune la compania aeriană pentru a afla dacă zborul a fost sau nu anulat.

UPDATE Traficul aerian și feroviar din Germania și Franța începe să revină la normal, după ce numeroase curse au fost anulate vineri din cauza zăpezii şi a frigului.

Agenții de securitate de pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle au strâns paturile de campanie amplasate cu o zi înainte pentru găzduirea pasagerilor blocați în Ajunul Crăciunului pe aeroport.

În ceea ce priveşte reţeaua feroviară, traficul trenurilor de mare viteză (TGV) era încă perturbat din cauza limitărilor de viteză pentru a se evita avarierea materialului din cauza impactului cu gheaţa aruncată în partea inferioară a ramelor. astfel, trenurile au întârzieri cuprinse între 30 de minute şi o oră şi jumătate în nord, est şi sud-est. Nicio restricţie nu era în vigoare în zona vest/sud-vest.

Şi în Germania situaţia pare a reveni la normal, în pofida ninsorilor în numeroase regiuni ale ţării. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei germane Lufthansa, "întârzieri izolate şi anulări" de curse aeriene au loc din cauza situației existente pe aeroporturile situate în afara Germaniei.

In Franta, doar in Paris cateva sute de curse au fost anulate, ramanand blocati in jur de 30.000 de pasageri. Oamenii stau in aeroport in cort sau sub paturi si scaune.

"Sunt asa de obosita ca nici nu mai am forta sa ma enervez", a spus o pasagera franceza de 45 de ani, care ar fi trebuit sa ajunga la Milano dar zborul i-a fost anulat de doua ori.

In Belgia, zapada de peste 20 de centimetri a blocat drumurile, trenurile si a inchis aeroporturile.

In Germania se asteapta sa cada si mai multa zapada.

In Marea Britanie, ninsorile abundente au provocat un haos general in toate formele de transport si meteorologii au anunta ca vremea se va inrautati.

La fel e in Irlanda, Danemarca, partial in Italia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite