VIDEO-FOTO Copia satului austriac Hallstatt, inaugurată în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezii au inaugurat sâmbătă copia fidelă a satului austriac Hallstatt, sat situat la marginea unui lac alpin, înscris patrimoniul UNESCO datorită caselor sale în culori pastelate.

Minmetals Land, gigantul chinez al minelor şi metalelor, a scris pe contul său de micro-blogging că acest complex reprezintă un motiv de "mândrie si prietenie" atât pentru China, cât şi pentru Austria.

VEZI AICI IMAGINI CU HALLSTATT-UL DIN CHINA!

Noul sat se află pe malul unui lac artificial în districtul Bolu al provinciei Guangdong, într-un climat subtropical care nu are nimic in comun cu cel al satului de munte din Austria.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezenţa unei delegaţii venite din Hallstatt, în condiţiile în care construcţia acestei copii a stârnit nemulţumire in Austria.

Locuitorii din Hallstatt acuză faptul că au fost puşi in fata faptului implinit, fară a li se cere acordul. Ei s-au declarat indignaţi anul trecut de ideea construirii unei copii a satului lor.

Biserica şi statuile îngerilor au fost reproduse în versiunea chineză, luând naştere o altă polemică de natură religioasă.

Citaţi în presa chineza, promotorii proiectului au subliniat că este imposibil de duplicat in totalitate satul cu peste 800 de locuitori, dar au recunoscut că s-au inspirat, dar acest lucru constituie un fapt comun în sectorul imobiliar din China.

Contactat sâmbătă de AFP, un responsabil local al proiectului a confirmat ca apartamentele situate în casele din sat au fost scoase la vânzare la un preţ mediu de 9.000 yuani (1.137 euro) metrul pătrat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite