Hackerul Comex, angajat de Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hacker adolescent care a creat o aplicaţie pentru utilizatorii de iPhone prin care aceştia putea descărca aplicaţii care nu fuseseră aprobate de Apple a fost angajat chiar de Apple, relatează "Daily Mail" în ediţia online.

Nicholas Allegra - cunoscut drept Comex - a fost ca un ghimpe în coasta gigantului online după ce a lansat anul trecut "JailbreakMe 2.0". Acum tânărul de 19 ani susţine că a fost angajat la Apple, pentru un stagiu de practică.
"A fost distractiv. Dar a trecut ceva timp si m-am cam plictisit. Aşa că, peste două săptămâni voi începe să lucrez la Apple", a scris el pe pagina sa de Twitter. Apple a refuzat să comenteze informaţia.
Jailbreakme 2.0 funcţionează pe toate telefonele iPhone care au programul de operare Apple's iOS4.
Descărcare perfect legală
Utilizatorii intră pe site-ul JailbreakMe.com şi descarcă aplicaţia după instrucţiuni după care au posibilitatea de a utiliza softuri care nu au fost aprobate de Apple. În lipsa ei, pot fi descărcate numai aplicaţiile Apple's iTunes.
Decizia SUA de anul trecut de a permite practica numită "jail-breaking" este una dintre puţinele excepţii de la o lege din 1998 care interzice ocolirea măsurilor tehnice pe care companiile le iau pentru produsele lor pentru a preveni folosirea neautorizată.
Totuşi acest lucru nu va împiedica Apple să continue practica de a dezactiva telefoanele care utilizează aplicaţii de tip Jailbreak prin continua upgradare a softurilor.
Chiar dacă nu încalcă legea, utilizatorii acestor telefoane nu vor putea folosi noile softuri ale Apple şi ar putea pierde garanţia aparatelor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite