Hackerii lui Assange, reţinuţi de FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul american de Justiţie a anunţat arestarea a 14 hackeri, membri ai grupului Anonymous, suspectaţi de atacarea site-ului PayPal, după ce acesta a decis, în noiembrie anul trecut, suspendarea transferurilor financiare ale WikiLeaks.

PayPal a recunoscut la acea vreme că a luat decizia în urma unei intervenţii a Departamentului american de Stat, deranjat de dezvăluirile WikiLeaks care au afectat imaginea diplomaţiei americane. Anonymous, o comunitate virtuală de hackeri, şi-a asumat responsabilitatea şi pentru atacurile asupra site-urilor Visa şi MasterCard, în decembrie 2010, tot ca urmare a suspendării transferurilor de donaţii către WikiLeaks de la diverşi susţinători din întreaga lume.

Cei 14 arestaţi, cu vârste între 20 şi 42 de ani, provin din mai multe state americane, dar şi din Marea Britanie şi Olanda. Este pentru prima dată când FBI arestează hackeri pentru proteste politice derulate în spaţiul cibernetic. Săptămâna trecută, Anonymous a ameninţat că va bloca sistemul informatic al poliţiei britanice, în semn de protest faţă de posibila extrădare a lui Julian Assange în Suedia. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite