Hackerii Anonymous au piratat datele bancare a 90.000 de clienţi Stratfor. Au redirecţionat un milion de dolari în scop caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea de hackeri Anonymous a anunţat că a piratat sistemul agenţiei de analiză Stratfor, de la care a obţinut e-mail-uri şi date ale unor cardurilor de credit aparţinând unor clienţi ai acesteia. Un milion de dolari au fost redirecţionaţi de hackeri în scopuri caritabile.

Hackerii de la Anonymous au publicat pe Twitter un link care duce la o listă a clienţilor Stratfor, între care se află Departamentul Apărării americane, forţele terestre şi aeriene, agenţii publice, subcontractori din sectorul securităţii şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.

Chitanţe ca dovadă

Hackerii au postat şi imagini prezentate ca chitanţe ale unor donaţii către organizaţii de caritate utilizând conturile clienţilor Stratfor. Una dintre aceste plăţi, în sumă de 494 de dolari, ar fi fost făcută către organizaţia nonguvernamentală CARE, cu bani de la epartamentul Apărării, într-un fond destinat achiziţionării de rechizite şcolare pentru elevi săraci.

Datele bancare a 90.000 de clienţi

În total, hackerii afirmă că au obţinut informaţii bancare şi ale unui număr de 90.000 de clienţi, utilizate în operaţiuni în valoare de peste un milion de dolari. Suma a fost redirecţionată în scop caritabil

Agenţia de analiză a recunoscut că a fost ţinta unui atac informatic, în urma căruia a fost postată pe Internet o listă cu instituţii aflate printre clienţii Stratfor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite