Gyurcsany, fără imunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 306 voturi pentru şi 52 împotrivă, parlamentul ungar a ridicat imunitatea fostului premier al guvernului socialist  Ferenc ­Gyurcsany.

Cu excepţia deputaţilor socialişti, toate formaţiunile politice (Fidesz, creştin- democraţii, LMP şi Jobbik) s-au pronunţat în favoarea acestei decizii. Este pentru prima dată după schimbarea de regim că Parlamentul acceptă începerea urmării penale a unui fost premier. Gyurcsany este suspectat pentru abuz în serviciu în legătură cu o investiţie străină pentru construirea unui cazinou în localitatea Sukoró unde ar fi acceptat o schimbare ilegală de terenuri.

În cuvântul său în faţa deputaţilor, fostul premier şi-a apărat nevinovăţia  şi a considerat că demersul de faţă este o răzbunare politică, deoarece a rămas un duşman dur al „sistemului autocrat al lui ­Viktor ­Orban". După părerea lui, investiţia de la Sukoró ar fi adus ţării un miliard de dolari şi ar fi oferit locuri de muncă la 2.500 de persoane. El a subliniat că, din punct de vedere legal, nu a comis niciun fel de ilegalitate. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite