Guvernul indian a transformat ardeiul iute în armă biologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii indieni au descoperit o nouă armă biologică, reprezentată de ardeiul iute care atacă rapid şi poate împiedica aproape instantaneu activitatea cerebrală.

Anul trecut, poliţia indiană, specializată în contra-insurgenţă, a început să utilizeze grenade cu ardei iute împotriva demonstranţilor violenţi din Kashmir. Poliţia din Uttar Pradesh, cel mai populat stat indian, a cerut aprobare pentru achiziţia de grenade cu chili pentru controlul mulţimilor.

Ardeiul bhut jolokia, cultivat în statul indian nord-estic Assam, a intrat in 2007 in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai iute ardei din lume, devenind o marfă foarte căutată. Acesta era folosit odinioară de ţăranii indieni pentru a pune pe fugă elefanţii agresivi.


Cu toate ca ardeiul se vinde bine pe plan internaţional, cererea cea mai mare vine din partea ministerului Apărării din India. Doctorul Anuj Baruah si-a pus cunostintele de biotehnologie la lucru, descoperind că planta poate fi utilizată cu succes şi în alte domenii decât cel culinar.


După cercetările sale, acesta a reuşit să extragă un conţinut de 90% capsamicină din acest soi de ardei iute, exact ceea ce-i comandase şi Ministerul Apărării din India.

"Nu ştiu la ce au de gând să folosească substanţa", spune acesta, cu care poţi să "tragi o capsulă de capsaicină în ascunzătoarea unor terorişti, care o să lase armele după prima inhalare" a declarat doctorul Baruah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite