Guvernul sirian promite că va riposta „cu o mână de fier” la atacurile teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne al Siriei a promis că va riposta cu o „mână de fier" la escaladarea „atentatelor" teroriste antiguvernamentale.

Reacţia oficială vine după ce o bombă a ucis vineri, la Damasc, cel puţin 26 de civili şi membrii ai forţelor de securitate. Ministrul de Interne, Ibrahim al-Shaar, a spus că atacul a fost cauzat de un sinucigaş, care „a detonat bomba aflată asupra sa cu scopul de a ucide un număr cât mai mare de oameni".
"Vom riposta cu o mână de fier faţă de oricine încearcă să ameninţe securitatea ţării şi a cetăţenilor", a declarat el.

Grupurile de opoziţie au acuzat guvernul de amplasarea bombei pentru a discredita revoltele ce au loc, începând din martie, împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al Assad. „ E o continuare a jocului murdar al regimului care încearcă să distragă atenţia de la protestele masive", a declarat un purtător de cuvânt al opoziţiei, Omar Idlibi.

Monitorii internaţionali evaluează progresul unui plan de pace în regiune. Dar activiştii spun că represiunea guvernamentală a continuă, zeci de oameni fiind omorâţi de armată după sosirea monitorilor.

Potrivit ONU, peste 5.000 de civili au fost ucişi de la începutul protestelor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, în martie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite