"Guvernul Mondial" a discutat în secret cu Barack Obama?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul democrat s-ar fi întâlnit cu membrii misteriosului Grup Bilderberg, lângă Washington Săptămâna trecută, ziariştii americani au observat că Obama, aşteptat pe aeroportul

Candidatul democrat s-ar fi întâlnit cu membrii misteriosului Grup Bilderberg, lângă Washington

Săptămâna trecută, ziariştii americani au observat că Obama, aşteptat pe aeroportul Dulles din Washington, nu a mai apărut. Motivul: discuţii cu câteva persoane foarte importante.

Presa a pus această dispariţie "misterioasă" în legătură cu desfăşurarea în apropiere de Washington, la Chantilly, a reuniunii anuale a Grupului Bilderberg, cea mai netransparentă organizaţie internaţională din lume.
De peste 54 de ani de când funcţionează, lucrările grupului s-au desfăşurat în cel mai mare secret, chiar dacă au fost şi sunt frecvent invitaţi magnaţi ai presei sau ziarişti prestigioşi. Toţi respectă cuvântul de ordine - tăcere totală.

În acest an, în afara datei şi a locului desfăşurării întâlniri anuale (5-8 iunie, hotelul Westfields Marriott, Chantilly), grupul a făcut cunoscută, în premieră, şi agenda discuţiilor, pe care au figurat ciberterorismul, Africa, Rusia, relaţiile SUA-UE, Afganistanul, Pakistanul.

Cum nu se dă publicităţii lista participanţilor, Barak Obama nu a fost menţionat. Totuşi, s-a aflat că printre invitaţii americani figurau mai mulţi presupuşi viitori coechipieri ai lui Obama, între care şi Hillary Clinton, cu şanse la vicepreşedinţia SUA.

Pe vremea războiului rece

Fie că se numeşte Grup, Club sau Conferinţă, Bilderberg este o reuniune neoficială anuală la care sunt invitate aproximativ 130 de persoane, toate personalităţi influente în politică, economie, afaceri, finanţe, armată. Unii sunt membri ai familiilor regale domnitoare.

Este supranumit "grupul celor mai puternici oameni ai lumii" şi, în pofida protestelor iniţiatorilor care declară că în cadrul întâlnirilor au loc doar schimburi de idei, susţinătorii teoriilor conspiraţioniste afirmă că aceştia ar conduce lumea, formând un fel de "guvern mondial".

Inventatorii globalizarii

Ideea creării unei astfel de organizaţii datează din 1952, dar activitatea a început în 1954 şi prima reuniune a avut loc la Oosterbeek în Olanda, la hotelul Bilderberg, de unde şi numele grupului.

Printre membrii fondatori au figurat prinţul Bernhard al Olandei, tatăl reginei Beatrix, David Rockefeller sau Jozef Luns (fost secretar general al NATO). Scopul iniţial al organizaţiei a fost, în contextul războiului rece, întărirea colaborării dintre SUA şi partenerii săi europeni, prin intermediul NATO.

După schimbările de regim din estul Europei şi prăbuşirea Uniunii Sovietice, criticii Grupului susţin că acesta ar fi lansat şi dirijat globalizarea economiei mondiale.

România şi Bulgaria, neinteresante

După 1990, la reuniunile grupului sunt invitaţi şi reprezentanţi din Europa de est. Astfel, la cea recentă ar fi participat fostul preşedinte al Poloniei, Aleksander Kwasniewsky, ministrul ceh de externe, Karl Schwarzenberg şi fostul ministru ungar de externe, Janos Martonyi. Se pare că deocamdată, România sau Bulgaria nu se află în sfera de interese a grupului.

Legături potrivite

Persoane invitate la reuniunile Bilderberg (Pierre Trudeau, Henry Kissinger, John Major şi alţii) au ajuns premieri, preşedinţi, secretari de stat, lideri ai NATO sau ai FMI şi Băncii Mondiale. Astfel, nu este de mirare că mulţi americani sunt convinşi că Grupul Bilderberg a decis viitoarea conducere a Statelor Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite