Guvernul de la Berlin, îngrijorat de numărul din ce în ce mai mare al germanilor care emigrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Berlin este îngrijorat de numărul din ce în ce mai mare al germanilor care emigrează, în contextul în care Germania se confruntă deja cu lipsa forţei de muncă, a anunţat

Guvernul de la Berlin este îngrijorat de numărul din ce în ce mai mare al germanilor care emigrează, în contextul în care Germania se confruntă deja cu lipsa forţei de muncă, a anunţat Ministerul german al Economiei.

"Motivele pentru care salariaţii calificaţi aleg să emigreze nu ne pot lăsa indiferenţi" în condiţiile în care lipsa forţei de muncă este o problemă a economiei germane, a comunicat Walther Otremba, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

În 2007, 165.000 de germani au ales să emigreze, cu şase la sută mai mulţi decât în 2006. Destinaţiile preferate ale germanilor sunt în principal Elveţia, Statele Unite, Austria şi Polonia.

Potrivit unui studiu comandat de Guvernul german, 84 la sută dintre emigranţi sunt persoane cu studii superioare, iar 21 la sută lucrează în domeniile ştiinţei şi tehnologiei. Motivul principal pentru care ales să emigreze este o mai bună perspectivă profesională şi venituri mai mari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite