Guvernatorul New Yorkului recunoaşte că a consumat marijuana şi cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul guvernator al New Yorkului, David Paterson, a recunoscut că a consumat droguri ilegale pe vremea când era student la Facultatea de drept, în anii "70. Paterson a preluat funcţia

Noul guvernator al New Yorkului, David Paterson, a recunoscut că a consumat droguri ilegale pe vremea când era student la Facultatea de drept, în anii "70. Paterson a preluat funcţia săptămâna trecută, după ce predecesorul său, Eliot Spitzer, a demisionat din cauza scandalului generat de faptul că folosise serviciile unei reţele de prostituţie.

Despre Paterson, de origine afro-americană şi nevăzător, se credea că are un trecut imaculat, care îi va permite să îndrepte imaginea oficialilor newyorkezi. El a declarat însă pentru canalul tv NY1 că a folosit atât marijuana, cât şi cocaină în vremea studenţiei.

"Cred că aveam cam 22-23 de ani. Am încercat de câteva ori", a spus Paterson, acum în vârstă de 53 de ani. El afirmă că mulţi americani au consumat droguri în acea vreme, iar apoi au devenit persoane responsabile. Nu este probabil ca acest lucru să îi influenţeze cariera politică.

Fostul preşedinte Bill Clinton, de exemplu, a recunoscut că a consumat droguri înainte de a prelua funcţia, iar apoi a avut o relaţie extraconjugală chiar în timpul mandatului prezidenţial. Predecesorul lui Paterson, Spitzer, şi-a dat demisia pe 12 martie, la numai două zile după ce a ieşit la iveală faptul că folosise serviciile unei reţele de prostituţie de lux.

Relaţii extraconjugale

De altfel, "luna de miere" politică a lui Paterson a luat sfârşit brusc la numai câteva ore de la preluarea funcţiei după ce atât el, cât şi soţia lui au recunoscut, săptămâna trecută, că au avut relaţii extraconjugale. "Mă simt prost în legătură cu această situaţie, dar nu mă simt stânjenit vorbind despre ea. Cred că asta cere publicul de la oficialii aleşi. Am încercat să fiu deschis şi transparent", a declarat Paterson pentru NY1, vorbind despre anii în care a fost separat de soţia sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite