Gustav strică momentul de glorie al republicanului John McCain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uraganul Gustav loveşte coasta statului Louisiana exact în ziua în care începe Convenţia Republicană, în cadrul căreia candidatul la preşedinţie John McCain urmează a primi nominalizarea.

Uraganul Gustav loveşte coasta statului Louisiana exact în ziua în care începe Convenţia Republicană, în cadrul căreia candidatul la preşedinţie John McCain urmează a primi nominalizarea. Unii analişti au observat cu ironie că Gustav vine tocmai "la timp" pentru a aminti americanilor de proasta gestionare de către guvernul Bush a crizei provocate de Katrina în 2005.

McCain a vorbit chiar despre amânarea convenţiei, spunând că ar fi nepotrivit să organizeze o festivitate când locuitorii din Golful Mexic trăiesc o tragedie, însă oficialii republicani au anunţat că nu îşi vor schimba planurile.
Obama: "Voi spune câteva rugăciuni"

"Vom monitoriza situaţia şi voi spune câteva rugăciuni", a declarat McCain. Unii guvernatori ai statelor din Golf şi-au anulat deja participarea la convenţie, iar prezenţa lui George Bush este puţin probabilă, el urmând a se adresa convenţiei prin satelit, a anunţat Casa Albă. În 2005, Bush a fost criticat pentru că nu şi-a schimbat programul pentru a gestiona criza.

Candidatul democrat Barack Obama a organizat o conferinţă de presă ad-hoc, îndemnându-i pe locuitorii statului Louisiana să nu subestimeze forţa uraganului şi să se supună ordinului de evacuare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite