Grupul Bilderberg dezbate criza euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuniunea secretă va avea loc între 4 şi 7 iunie, la Dolce Hotel din staţiunea spaniolă Sitges, aflată în apropiere de Barcelona. Starea economiei mondiale va constitui unul dintre principalele subiecte. Potrivit unor surse, unul dintre obiectivele secrete ale organizaţiei este salvarea financiară a zonei euro de către FMI.

Bilderberg exploatează criza financiară din Grecia şi din alte ţări ale UE în încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU, scrie jurnalistul american James P. Tucker Jr., autorul cărţii „Bilderberg Diary".

Mai citeşte şi:

Adrian Vasilescu: „Guvernul a luat cea mai grea măsură”

Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Printre participanţii la reuniunile trecute s-au numărat fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton, actualul secretar de stat american, Hillary Clinton, fostul secretar de stat Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi fostul premier britanic Tony Blair. Companii mari, precum IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia şi Daimler, sunt şi ele reprezentate. Participanţii sunt protejaţi de serviciile secrete, în frunte cu CIA.

Teoria conspiraţiei

Grupul nu are pagină de internet şi nicio întâlnire nu este înregistrată. James Tucker scrie pe website-ul „American Free Press" că „ziarele occidentale controlate de  Bilderberg" au scris că FMI ar trebui să fie transformat într-un „organism de supraveghere globală".

El aminteşte că parlamentarii republicani din SUA au introdus recent în Congres o lege care cere Departamentului Trezoreriei să se opună împrumuturilor acordate de FMI ţărilor europene aflate în dificultate, dacă acestea nu îşi aduc datoriile în limitele legale.

Totuşi, liderii democraţi au reuşit să impună o variantă mult mai blândă: un amendament la legislaţia financiară, care introduce o singură condiţie - aceea ca FMI să depună mărturie în faţa Departamentului Trezoreriei, prin care să arate că se aşteaptă ca banii trimişi în Europa să fie rambursaţi.  British Petroleum, compania care a generat un accident ecologic în Golful Mexic, este şi ea membru al Bilderberg, mai scrie Tucker, care vânează reuniunile grupului încă din 1975.

„Bilderberg ştie că preţurile petrolului vor scădea în această vară, în ciuda faptului că ţările producătoare au mai închis din robinete", afirmă Tucker. El susţine însă că grupul vrea ca preţul să crească în toamnă, până la 3-4 dolari pe galon (circa 1 dolar pe litru). 

Andrew Gavin Marshall, cercetător asociat în cadrul Centre for Research on Globalization din Montreal (Canada) a explicat, pentru Hotnews, că Grupul Bilderberg nu este „un guvern mondial secret", ci o organizaţie de tip „think tank", dar „fără îndoială cea mai puternică din lume". 

„Socializarea elitelor"

„Discuţiile se concentrează pe evenimente actuale, dar un subiect ce se discută în mod sigur la fiecare întâlnire este starea economiei mondiale. Ne putem aştepta ca problema principală să o reprezinte criza datoriilor din Europa, mai ales dacă ne gândim că întâlnirea este găzduită de Spania, o ţară ce ar putea fi lovită din plin de criză.

O altă temă majoră care ar putea fi discutată este războiul din Afganistan şi extinderea conflictului în Pakistan. De asemenea, este foarte probabil ca Iranul să fie pe agenda discuţiilor", a spus Marshall.

Membrii grupului participă la reuniuni ca persoane private, chiar dacă unii ocupă funcţii oficiale, explică el. Ulterior, ei acţionează deseori în interesul grupului, pentru că împărtăşesc acest interes, a explicat Marshall, însă Bilderberg "nu dă ordine", ci este numai „un forum pentru socializarea elitelor". În cadrul lui, liderii din Europa Occidentală şi America de Nord caută un consens general asupra unor probleme vitale.

„Cei care acţionează în interesul grupului şi care se aliniază cu obiectivele Bilderberg urcă mai uşor, în mod constant, prin birocraţia instituţională. Deseori, politicienii care participă la întâlniri ajung la cele mai înalte poziţii ale puterii politice", a mai explicat Marshall.

"Ne putem aştepta ca problema principală să o reprezinte criza datoriilor din Europa, mai ales dacă ne gândim că întâlnirea este găzduită de Spania."
Andrew Gavin Marshall
cercetător

Audiere la Parlamentul European

Jurnalistul Daniel Estulin, unul dintre „vânătorii" grupului Bilderberg, va susţine un discurs în faţa Parlamentului European, la Bruxelles, pe 1 iunie. Cărţile lui Estulin, „Adevărata poveste a Grupului Bilderberg" şi „Stăpânii din umbră", s-au vândut în milioane de exemplare fiind traduse în peste 50 de limbi.

„Un subiect considerat odată de domeniul teoriei conspiraţiilor este luat acum în serios", a declarat el. Invitaţia a fost lansată de europarlamentarul italian Mario Borghezio.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite