Grupul indian Tata lansează cea mai ieftină casă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania indiană Tata, care a lansat în urmă cu doi ani cea mai ieftină maşină din lume, Nano, vine acum cu un nou produs destinat unei naţiuni în continuă creştere: casa de 700 de dolari, care poate fi construită într-o săptămână.

Grupul industrial care a creat maşina de 2.500 de dolari, spune că locuinţa, care va apărea peste câteva luni pe piaţă, va avea 20 de metri pătraţi.

"Am pregătit deja două - trei modele diferite pe baza discuţiilor cu cei interesaţi. Să sperăm că în următoarele şase-opt luni le vom putea instala la nivel naţional", a declarat Das Sumitesh, şeful de proiect de la Tata.

Modelul de bază al casei "Nano" va costa 500 de euro şi include uşă, ferestre şi acoperiş, urmând ca placarea pereţilor să fie realizată din fibre de nucă de cocos sau de iută. Casa are o durată de viaţă de 20 de ani, potrivit AFP.

Casa a fost testată deja în Bengalul de Vest şi va fi disponibilă şi cu o suprafaţă mai mare, de 30 de metri pătraţi, cu opţiuni suplimentare, cum ar fi un panou solar pentru acoperiş şi un cerdac, la 700 de euro.

Tata speră să vândă astfel de locuinţe persoanelor particulare care au o parcelă de pământ, dar şi guvernelor statelor care încearcă să rezolve problema locuinţelor pentru milioanele de indieni fără adăpost sau săraci.

Rămâne de văzut dacă noul proiect al companiei Tata va atrage cumpărătorii sau va avea aceeaşi soartă cu maşina Nano, care, deşi a atras atenţia în toată lumea atunci când a fost lansată în 2009, cifrele de vânzări nu s-au ridicat la aşteptări, din cauza întârzierilor de producţie şi a problemelor de siguranţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite