Grevă pe termen nelimitat la Lufthansa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul ver.di solicită o creştere salarială de 9,8% Angajaţii Lufthansa au declanşat ieri o grevă pe termen nelimitat, dar compania aeriană a contractat servicii externe pentru a nu

Sindicatul ver.di solicită o creştere salarială de 9,8%

Angajaţii Lufthansa au declanşat ieri o grevă pe termen nelimitat, dar compania aeriană a contractat servicii externe pentru a nu afecta zborurile.

Între 4.000 şi 5.000 de angajaţi de la întreţinere şi catering, în special de pe aeroporturile din Frankfurt şi Hamburg, au răspuns apelului la grevă al uniunii sindicale ver.di. Sindicaliştii cer o majorare salarială de 9,8% pe an.

Lufthansa, a doua companie aeriană europeană, după numărul de pasageri, oferă o creştere de doar 6,7%. ver.di, care reprezintă interesele a 52.000 de muncitori, a precizat că greva nelimitată, prima lansată la Lufthansa în ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate ale companiei.

Aproape 91% dintre membrii sindicatului au votat în favoarea grevei, care va afecta, săptămâna aceasta, aeroporturile din Frankfurt, München, Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Nürnberg, Hanovra, Leipzig şi Bremen.

Conducerea companiei a contractat servicii externe pentru ca efectele grevei să nu se simtă, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută când au intrat în grevă piloţii filialelor Cityline şi Eurowings. Protestul de 36 de ore al piloţilor a provocat anularea a peste 900 de zboruri, afectând circa 30.000 de pasageri.

Lufthansa a recurs la această măsură întrucât 70% din clienţii săi recurg la serviciile companiei în interes de serviciu şi doar 30% sunt turişti. În plus, în sezonul estival, numărul turiştilor este în creştere.

Zborurile spre România, neafectate

Greva de la Lufthansa nu va afecta zborurile din România, au declarat pentru agenţia NewsIn reprezentanţii Aeroportului Otopeni. "Zborurile companiei aeriane Lufthansa în şi dispre România decurg normal şi nici nu s-a primit nicio informare că se vor produce modificări în orarul zborurilor", au precizat oficiali de la Otopeni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite