Greva controlorilor pe aeroportul din Frankfurt, prelungită cu 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul german pentru siguranţa aeriană GdF a anunţat în noaptea de duminică spre luni că prelungeşte cu 24 de ore greva prevăzută pe aeroportul din Frankfurt, al treilea ca importanţă din Europa, astfel că mişcarea va dura de luni până miercuri dimineaţă, relatează AFP.

Greva a început luni la ora 4.00 GMT (6.00, ora României) şi este prevăzută să dureze până miercuri la 4.00 GMT, a declarat Markus Siebers, un membru al conducerii sindicatului.

Iniţial, greva trebuia să se încheie marţi la ora 4.00 GMT, dar sindicatul GdF a extins mişcarea deoarece societatea care gestionează aeroportul, Fraport, cu care este în conflict privind salariile, nu oferă informaţii, a explicat Siebers.

Mişcarea de protest a început joi, determinând anularea a 172 de zboruri, şi a continuat vineri, cu anularea a 280 de curse, dintre care 250 ale companiei aeriene germane Lufthansa, care îşi are la Frankfurt principala platformă de corespondenţă.

Sindicatul a decis în schimb să suspende greva sâmbătă şi duminică pentru a lăsa timp Fraport să îşi revizuiască poziţia, a explicat Dirk Vogelsang, responsabil de negocieri din partea GdF.

GdF nu reprezintă decât un grup de 200 de salariaţi dintre cei 19.000 de la aeroport, dar importanţa sa este crucială pentru planificarea şi gestionarea mişcării aparatelor la sol.

Numai pentru ziua de luni, Fraport a prevăzut să asigure "până la 70 la sută dintre cele 1.250 de rotaţii (sosiri sau plecări) prevăzute, dar în special să asigure toate legăturile intercontinentale".

Lufthansa, prima companie aeriană europeană pentru care Frankfurt este platforma principală, a anulat circa 200 de zboruri luni, în special pe liniile interne.

Controlorii şi alt personal de la sol, ale căror salarii în 2011 oscilau între 42.000 şi 69.200 de euro brut pe an, cer creşteri salariale cuprinse între 25 la sută şi 50 la sută, plus 10 procente bonus pentru servicii complementare şi reducerea timpului de lucru cu 9-13 la sută, potrivit unui document transmis de Fraport, care consideră aceste revendicări excesive.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite