Grecii, rugaţi să-şi aducă banii acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, i-a implorat pe cetăţenii greci, în special pe cei bogaţi, să-şi repatrieze banii depuşi în bănci străine după declanşarea crizei financiare.

El a folosit ca argumente pentru acest apel datoria patriotică şi acordul la care au ajuns săptămâna trecută liderii europeni, gest care a întărit băncile greceşti.

„Acordul Bruxelles-ului garantează lichiditatea băncilor. Astăzi, băncile greceşti sunt mult mai sigure. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru cei care şi-au depozitat banii afară să-i aducă din nou în băncile greceşti", a spus Venizelos, într-un interviu acordat ediţiei duminicale a „To Vima". Potrivit estimărilor, grecii au depus peste 15 miliarde de euro în străinătate. 

În pofida acordului privind salvarea Greciei, Moody's a redus ieri ratingul Greciei cu trei trepte, de la „Caa1" la „Ca". Agenţia a apreciat că pachetul de finanţare implică pierderi economice substanţiale pentru creditorii privaţi ai Greciei. Calificativul „Ca" este penultimul pe scara de evaluare a Moody's, ultimul fiind „C", adică incapacitate de plată. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite