Grecii sunt din ce în ce mai preocupaţi de starea sistemului medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecii sunt din ce îngrijoraţi în legătură cu situaţia sistemului medical, numeroase persoane riscând să fie private de servicii medicale în contextul măsurilor dure de austeritate, comentează AFP.

Cu un buget public de circa 10 miliarde de euro, redus cu circa 25% în ultimii trei ani, sănătatea riscă să devină "un privilegiu", avertizează profesorul universitar Haralambos Economou.

"După ultimele reforme, care le impun taxe pacienţilor care nu au asigurare medicală, avem din ce în ce mai mulţi pacienţi care vin la urgenţe pentru consultaţii, inventând diverse afecţiuni cu caracter urgent pentru a nu plăti consultaţii normale", explică Meropi Manteou, pneumolog la spitalul Sotiria.

Conform statisticilor actuale, între opt şi zece la sută dintre greci nu au bani pentru asistenţă medicală. Chiar şi persoanele asigurate au de suferit, dat fiind că din ce în ce mai puţine medicamente sunt subvenţionate.

Ministerul Sănătăţii argumentează că toate măsurile actuale sunt necesare pentru reformarea unui sistem afectat de fraude, corupţie şi dezorganizat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite