Grecii, nevoiţi să petreacă un Paşte sărăcăcios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de afaceri a comercianţilor greci a scăzut cu 15% în perioada sărbătorilor de Paşti ortodoxe, printre cele mai importante ale anului, care se anunţă a fi „cele mai modeste ale deceniului", a anunţat vineri sindicatul acestora, citat de AFP.

„Reiese cu certitudine din datele noastre că grecii sunt constrânşi să petreacă cele mai modeste sărbători pascale din ultimul deceniu din cauza crizei economice şi a scăderii venitului disponbil al căminelor", a explicat Confederaţia naţională a comerţului grec (ESEE), într-un comunicat.

Această situaţie se reflectă într-o scădere cu 15% a cifrei de afaceri totală a comerţului en detail şi de 10% a cifrei comerţurilor cu alimente şi băuturi pentru primele săptămâni ale lui aprilie. Magazinele de haine şi încălţăminte, unde se găsesc cadourile tradiţionale pentru copii cu această ocazie, afişează scăderi de cel puţin 18-21%. Buticurile dedicate decoraţiunilor pascale, cu vitrinele pline cu lumânări şi ouă colorate, înregistrează la rândul lor scăderi de 12 până la 15% din cifra lor.

„Cifra de afaceri a pieţei de Paşti se învârte anual în jurul a 3,78 de miliarde de euro", dar în 2012 aceasta nu va atinge decât 3 miliarde de euro, potrivit ESEE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite