Noul guvern grec are probleme medicale: Premierul a suferit o dezlipire de retină, ministrul Finanţelor a leşinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru grec de finanțe, Vassilis Rapanos, a fost internat, după ce a leșinat, informează presa din Grecia. Anunţul vine după ce dimineaţă, premierul anunţase că nu va participa la meciul de fotbal dintre Germania şi Grecia deoarce a suferit o dezlipire de retină.

Rapanos urma să depună jurământul vineri seară, relatează BBC. Noul ministru grec al Finanţelor, 65 de ani, a fost supus unor analize după ce a leșinat, scrie presa, fără să dea detalii. Rapanos, preşedintele celei mai mari bănci comerciale din Grecia, Natinal Bank of Greece (NBG), a fost numit joi în funcţia crucială de ministru de finanţe al noului guvern de coaliţie şi urma să depună jurământul vineri seara.

El este un fost profesor de economie care a servit în Ministerul Economiei când Grecia a aderat la zona euro în 2001. Unii sugerează că el este apropiat de PASOK, partidul socialiștilor.

Premierul va fi operat

Noul premier grec Antonis Samaras urmează să fie operat sâmbătă pentru o dezlipire de retină, descoperită în cursul unei vizite de rutină, vineri, la oftalmologul său, a anunţat Cabinetul primului ministru, relatează AFP.

Samaras, chiar dacă a intenţionat să facă acest lucru, nu va mai putea asista la mult aşteptatul meci de fotbal de sfert de finală dintre Grecia şi Germania, vineri seara, la Gdansk.

În contextul în care reprezentanţii Troikăi creditorilor ţării urmează să înceapă să sosească începând de luni la Atena, pentru a face bilanţul finanţelor publice ale Greciei, Samaras, care tocmai şi-a alcătuit Guvernul joi, va fi nevoit, fără îndoială, să anuleze reuniunea grupului său parlamentar prevăzută pentru vineri seara, scria presa greacă vineri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite