Liderul Syriza: Ieşirea Greciei din zona euro ar pune în pericol toată Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Coaliţiei stângii radicale din Grecia, Alexis Tsipras, iese din nou la atac. Într-un interviu acordat publicaţiei „International Herald Tribune", acesta a afirmat că dacă ţara sa va fi forţată să iasă din zona euro şi alte state vor avea de suferit, Spania şi Italia fiind primele pe listă, relevă AFP.

Duşman declarat al politicilor de austeritate impuse ţării sale de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, liderul Syriza a afirmat că obiectivul formaţiunii sale nu este „de a şantaja sau de a teroriza", ci de a-i „scutura" pe liderii europeni.

„Vrem să-i convingem că trebuie să-şi schimbe politicile în privinţa Greciei şi să-şi schimbe politicile în Europa", a explicat Alexis Tsipras. „În caz contrar, Europa va ajunge într-o situaţie foarte riscantă", a adăugat acesta.

Politicianul în vârstă de numai 37 de ani este pe val în Grecia. Sondajele realizate după scrutinul legislativ organizat la 6 mai plasează formaţiunea pe care o conduce pe primul loc în intenţiile de vot.

Dacă la alegerile de la începutul lunii Syriza s-a clasat pe locul trei, cu aproximativ 17% din sufragii, la scrutinul programat la 17 iunie Coaliţia stângii radicale ar urma să obţină cu circa 10% mai mult.

Liderul Syriza mizează în continuare pe sentimentele grecilor de revoltă faţă de sărăcia în care se zbat şi insistă să denunţe acordurile cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Recent, publicaţia germană „Der Spiegel" a scris că ieşirea Republicii Elene din zona euro ar transmite un mesaj puternic: Europa nu poate fi şantajată. Publicaţia a adăugat că politicianul populist Alexis Tsipras crede că, în cele din urmă, europenii vor ceda şi vor da Greciei banii de care are nevoie, pentru că se tem de falimentul acestei ţări la fel de tare cum se temeau oamenii de ciumă în Evul Mediu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite