Grecia se teme de un val de refugiaţi din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia se pregăteşte să-şi consolideze controlul la frontierele sale maritime şi terestre pentru a face faţă unui potenţial val puternic de refugiaţi sirieni, a anunţat luni ministrul elen al Ordinii Publice, Nikos Dendias, transmite AFP.

Dendias a precizat în faţa presei, după o întâlnire cu premierul Antonis Samaras, cu ministrul Apărării şi cu cel al Marinei Comerciale, că s-au purtat discuţii privind măsuri pentru întărirea controlului în zona Mării Egee.

"Un val de imigranţi începe să se contureze, încă nu a atins Grecia într-o măsură semnificativă, în momentul de faţă se îndreaptă spre Turcia, Iordania şi Irak, dar ţara trebuie să fie pregătită", a spus acesta.

Potrivit unui comunicat publicat luni, Guvernul a pregătit, de asemenea, o nouă lege care prevede pedepse mai dure pentru imigranţii fără acte care au comis delicte decât pentru cetăţenii greci sau pentru imigranţii care au acte.

În cazul "unei infracţiuni comise intenţionat de imigranţii ilegali, intrarea lor ilegală în ţară" va fi considerată drept circumstanţă agravantă, potrivit textului.

Numărul refugiaţilor sirieni în ţările limitrofe Siriei a depăşit 250.000, a anunţat săptămâna trecută Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (HCR), după 18 luni de conflict în care s-au înregistrat, potrivit ONG-urilor, peste 27.000 de morţi.

Grecia, ţară aflată în criză financiară, a devenit pentru imigranţii ilegali o poartă de intrare în Uniunea Europeană şi face faţă cu greu valului de imigranţi clandestini dinspre Turcia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite