Guvernul Greciei are ghinion. Premierul a fost operat, iar ministrul de Finanțe rămâne internat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul premier grec, conservatorul Antonis Samaras, a fost supus sâmbătă unei operaţii cu laser, după ce medicii au constatat, vineri, la un control de rutină, că acesta a suferit o dezlipire de retină, transmite AFP. În acest timp, ministrul de Finanțe, care a ajuns vineri la spital din cauza unor puternice dureri de stomac, rămâne internat, notează Reuters.

Operaţia la care a fost supus Samaras a reuşit, iar premierul, în vârstă de 62 de ani, şi-a revenit după anestezie, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Simos Kedikoglou, notează Mediafax.

Premierul a fost nevoit să anuleze un discurs pe care urma să-l rostească vineri în faţa deputaţilor. Data la care urmează să se reunească noul Parlament nu a fost încă fixată.

Și noul ministru de Finanţe, Vassilis Rapanos, s-a îmbolnăvit. Iar momentul este cum nu se poate mai prost, având în vedere că autoritățile de la Atena se pregătesc să îi primească luni pe experţii UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene, pentru a discuta despre reformele necesare pentru ca ţara, sufocată de datorii, să facă faţă scadenţelor financiare.

Rapanos, în vârstă de 65 de ani, a fost spitalizat vineri înainte de depunerea jurământului şi preluarea oficială a funcţiei, suferind de puternice dureri de stomac. Potrivit Reuters, acesta se află și acum în spital.

După mai bine de o lună și jumătate de blocaj politic, conservatorii, socialiştii şi stânga moderată au format un guvern în Grecia, încercând să scoată țara din impas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite