Grecia: Noul secretar de stat pentru problemele muncii demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul secretar de stat pentru problemele muncii, conservatorul Nikos Nikopoulos, şi-a prezentat luni demisia, exprimându-şi nemulţumirea faţă de faptul că Executivul nu a lansat renegocierea imediată a măsurilor de austeritate impuse Greciei de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional.

„Convingerea mea este că problema renegocierii cu troica şi a corectării distorsiunilor în materie de dreptul muncii în privinţa pensiilor şi a asigurărilor sociale trebuia ridicată cu insistenţă de la bun început", a explicat Nikopoulos în scrisoarea de demisie.

Renunţarea la mandat intervine chiar a doua zi după votul de încredere acordat de Parlamentul grec noului Guvern de coaliţie între dreapta, socialişti şi stânga moderată, condus de premierul conservator Antonis Samaras, noteayă Agerpres.

Nikopoulos, deputat al partidului de dreapta Noua Democraţie, s-a întâlnit vineri cu delegaţia tripartită reprezentând cele trei instituţii de creditare ale Greciei - Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional - în cadrul primei misiuni a troicii după formarea noului Guvern, la sfârşitul lui iunie.

Este a treia demisie înregistrată de Executivul de la Atena: ministrul Finanţelor a demisionat din cauza unor probleme de sănătate, iar secretarul de stat pentru marina comercială a fost nevoit să demisioneze ca urmare a participării sale neautorizate la o societate off-shore.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite