Şeful brigăzii de control fiscal din Grecia se declară de acord cu Christine Lagarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful brigăzii de control fiscal din Grecia, Nikos Lekkas, se declară de acord cu criticile formulate de directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, la adresa grecilor în ceea ce priveşte neplata impozitelor, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Sunt complet de acord cu Christine Lagarde", a afirmat Nikos Lekkas pentru cotidianul german „Die Welt", referindu-se la o declarație a oficialului FMI ce a provocat un val de nemulţumire în Grecia.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Guardian", Christine Lagarde a afirmat că „grecii ar trebui să înceapă să se ajute în mod colectiv", şi anume plătindu-şi toate impozitele, şi s-a declarat mai puţin preocupată de soarta lor decât de cea a copiilor din Africa. Ulterior, şi-a exprimat regretul că spusele sale au fost prost înţelese şi au ofensat.

„Evaziunea fiscală din Grecia atinge 12% până la 15% din produsul intern brut, fiind vorba de 40 până la 45 de miliarde de euro pe an", a precizat Nikos Lekkas. „Dacă am putea recupera chiar şi numai jumătate, problema Greciei ar fi rezolvată", a adăugat oficialul, potrivit căruia există legile necesare, însă nu au fost niciodată aplicate cu adevărat.

În cazul în care „corupţia sistematică" nu încetează şi dacă elitele continuă să rămână nepedepsite în timp ce populaţia este împovărată de impozite, „va avea loc o explozie socială", a avertizat șeful brigăzii de control fiscal din Grecia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite