Ministrul Dezvoltării din Grecia: „Sper să nu ajung să merg cu calul, am trecut deja de la Audi la Volkswagen Golf” din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării din Grecia, Yannis Stournaras, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că speră să nu ajungă să meargă cu calul, după ce, din cauza crizei, şi-a schimbat maşina marca Audi cu un Volkswagen Golf. Mai mult, Stournaras compară ieşirea Greciei din zona euro cu efectele unei bombe nucleare.

„Şi eu plătesc taxe mai mari, mi s-a redus salariul, dar sunt alţi oameni care suferă mai mult. Am tăiat din cheltuieli, ne-am schimbat maşinile. Eu conduceam un Audi înainte, acum merg cu un Golf. Sper să nu fiu nevoit să-mi iau un cal data viitoare", a afirmat ministrul grec al Dezvoltării.

„În ultimii doi ani, au fost depuse eforturi enorme pentru reducerea deficitului (bugetar - n.r.), au fost realizate ajustări importante în acest sens. Singurul lucru care rămâne de făcut acum este să reorganizăm sistemul fiscal. Există încă evaziune fiscală, sunt foarte multe persoane în Grecia care nu plătesc taxe", a spus Stournaras.

Ministrul interimar spune că în niciun caz Grecia nu va ieşi din zona euro, iar obiectivul principal este acum alegerea unui nou guvern şi continuarea reformelor structurale.

„Ieşirea Greciei din zona euro va fi ca o bombă atomică pentru întreaga Europă. Nu se pune problema ieşirii. Criza din Grecia este mult, mult mai adâncă decât se credea anterior, acest lucru a afectat veniturile din taxe, coeziunea socială", a mai spus Stournaras.

În opinia sa, ieşirea Greciei din zona euro ar afecta în primul rând Europa de Sud, însă, apoi, efectele s-ar extinde la nivelul întregului continent.

Stournaras consideră că Europa are nevoie acum de o uniune fiscală, ceea ce ar însemna eurobonduri, politici bancare comune, politici de supraveghere comune, precum şi măsuri de protejare a depozitelor în întreaga Europa.

La 17 iunie, în Grecia vor avea loc alegeri legislative anticipate, după ce, în urma scrutinului de la 6 mai, toate negocierile inițiate în vederea formării unui guvern au eșuat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite