Grecia: turiştii au din nou benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia a revenit la norma­litate, ieri, odată cu restabilirea aprovizionării cu benzină , după şapte zile de grevă a transportatorilor. Aseară, regiunea Atenei era aprovizionată în procent de 80%, în timp ce restul de 20% va beneficia de combustibil astăzi.

Transportatorii, care se opuneau liberalizării monopolului profesiei lor, au stabilit cu Guvernul să suspende greva, în schimbul anulării sancţiunilor ce urmau să fie aplicate de Executiv pentru că nu au respectat dispoziţia legală, emisă miercuri, de a reveni la lucru.

Turiştii, în pericol

De asemenea, au stabilit reînceperea dialogului cu privire la detaliile legate de impozite şi de securitatea socială în perioada de tranziţie spre liberalizarea completă, într-un interval de trei ani.

Lipsa de combustibil a creat probleme serioase pentru sutele de mii de turişti care se aflau în Grecia în vârful sezonului estival. Aceştia nu au putut să circule deloc, nici măcar pentru a se întoarce în ţările lor.

Chiar dacă aprovizionarea cu benzină a revenit, de ieri, la normal, un potenţial pericol mult mai mare îi pândeşte pe turişti. O  grupare extremistă elenă, Secta Revoluţionarilor, ameninţă că va lua drept ţintă excursioniştii şi că „Grecia se va transforma într-o zonă de război".

„Aceasta nu e o ţară care să fie o destinaţie pentru vacanţă şi plăcere", au avertizat teroriştii într-o scrisoare către autorităţi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite